Twinkle | Digital Commerce

Starbucks stopt besteloptie in mobiele app

2017-05-27
180101
  • 1:06

Starbucks heeft zijn mobiele applicatie voorzien van bestelfunctionaliteit. Amerikanen kunnen afhaalorders plaatsen op hun mobiel en daarmee wachtrijen in de koffiezaken omzeilen. Starbucks heeft inmiddels ook wat meer details over zijn bezorgplannen gedeeld.

De mobiele app van Starbucks voor de Amerikaanse markt werd afgelopen week geüpdate voor iOS. Ook de Android-app zal worden voorzien van de bestelfunctionaliteit. Vooralsnog is die alleen te gebruiken in de testregio van Portland, maar over een jaar moeten klanten overal in de VS gebruik kunnen maken van Mobile Order & Pay.

Bezorgen
Medio tot eind volgend jaar zal Starbucks ook beginnen met het bezorgen van bestellingen, een belangrijke toevoeging om ‘de kracht van de mobiele app te ontsluiten’, citeert TheStreet chief digital officer Adam Brotman. Hij gaf eind vorige week op een investeerdersbijeenkomst wat meer inzicht in de bezorgambitie die ceo Howard Schultz eerder communiceerde.

Groene schorten en externe partijen
Starbucks voorziet twee verschillende manieren om de bezorgbelofte concreet te maken: het bedrijf wil vanuit eigen productiefaciliteiten met eigen mensen in de bekende groene schorten (green aprons) leveren aan bestellers op drukke locaties. Daarnaast zoekt Starbucks samenwerking met een of enkele logistieke partners, die orders vanuit bestaande winkels gaan leveren in (sub)stedelijke gebieden:

Bron: Thestreet.com