Twinkle | Digital Commerce

River Island: ‘Click and don’t collect’

2017-11-11
180101
  • 1:05

River Island probeert Britse shoppers met een afhaalintentie in de checkout over te halen hun bestelling toch te laten bezorgen. Daartoe ging de kledingverkoper in zee met Shutl. ‘Click and don’t collect’ moet voorkomen dat afhaalpakjes blijven liggen.

Shutl is een pionier op het gebied van same day delivery. Het bedrijf, twee jaar geleden overgenomen door eBay, komt online bestellingen van aangesloten webwinkels desgewenst binnen negentig minuten bezorgen, of in een uur naar keuze.

Binnen anderhalf uur in huis
River Island gebruikt Shutl om afhalers op andere gedachten te brengen. Het idee is dat ze voor bezorging opteren als ze zien dat ze een orders al binnen anderhalf uur in huis kunnen hebben. Daarvoor moeten ze dan wel 4,95 pond betalen. River Island, ook actief in Nederland, stelt click and don’t collect in heel Groot-Brittannië beschikbaar.

Logistieke kosten
Net als andere online retailers heeft River Island te kampen met click & collect orders niet worden afgehaald. Shoppers annuleren hun bestelling als die (voor hun kosteloos) is klaargelegd bij een winkel. Volgens Shutl zou liefst één op de vijf afhaalorders niet worden opgepikt, wat logistieke kosten en voorraadproblemen voor webwinkels met zich meebrengt.