Twinkle | Digital Commerce

Facebook test marktplaatsoptie in groepen

2017-05-27
180101
  • 1:08

Facebook is begonnen aan een proef met het verkopen van producten in Groups. Enkele proefpersonen kunnen hun items in een groep posten, zodat zij deze via eigen kleine advertenties kunnen verkopen aan groepsgenoten.

De marktplaatsoptie bevindt zich naast het posten van een ‘gewone’ bijdrage in een groepspagina (zie afbeelding). De gebruiker kan een foto van het product uploaden en samen met de prijs, een beschrijving en de bezorgopties publiceren.

Betaling en bezorging
Facebook maakt van al deze informatie een advertentie aan. Dat is dan ook het enige dat het sociale medium faciliteert. Andere gebruikers kunnen op de advertentie reageren en een koop met de verkoper sluiten. De bezorging van het artikel en de afhandeling van de betaling is voor eigen verantwoordelijkheid van beide partijen, zo meldt Facebook op een aparte pagina.

Facebook vertelt aan The Next Web dat de test momenteel plaatsvindt onder geselecteerde Facebook Groups die ‘actieve koopcommunities bevatten’. Het is nog niet bekend wanneer de functie verder wordt uitgerold.

Koopknop in advertenties
Deze zomer startte Facebook al met een test rond een koopknop in advertenties van bedrijven. De advertenties verschijnen in de news feed en op de eigen pagina’s van de deelnemende bedrijven. Ook Twitter biedt een dergelijke optie in de vorm van commerce tweets