Twinkle | Digital Commerce

Bol.com en Kobo lanceren samen nieuwe leesapp

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

In samenwerking met Kobo presenteert Bol.com vandaag een leesapp voor tablets en smartphones. ‘De nieuwe app maakt het mogelijk om nog makkelijker te lezen, op ieder moment en via ieder device’, laat de webwinkel weten.

De applicatie is beschikbaar voor iOS en Android. Ze vervangt de bestaande leesapp van Bol.com. Een aantal features uit het leessysteem van Kobo is toegevoegd. Zo biedt de app statistieken over leesgedrag, waaronder leessnelheid en de verwachte tijd die nodig is om een e-book uit te lezen. Ook beschikt de app over een share-functie, waarmee gebruikers boekpassages kunnen delen met vrienden.

Combinatie van leesvormen
Met de app speelt Bol.com naar eigen in op het toenemende gebruik van tablets en smartphones voor digitaal lezen. Steeds vaker worden verschillende leesvormen met elkaar gecombineerd; de e-reader is het meest favoriete apparaat, maar onderweg wordt nogal eens overgeschakeld op een tablet of smartphone.

Bol.com en Kobo
De samenwerking tussen Bol.com en Kobo heeft ervoor gezorgd ‘dat het zoeken, kopen en lezen van e-books naadloos op elkaar is aangesloten’, staat in de persverklaring. Aangeschafte e-books, leesvoorkeuren, statistieken en notities worden in the cloud bewaard, zodat ze op ieder moment, ongeacht device, toegankelijk zijn.

Amazon.nl
Sinds de start van de samenwerking met Kobo, die drie maanden geleden werd gecommuniceerd, is het aanbod e-books bij Bol.com uitgebreid tot bijna 2 miljoen titels. Daartoe behoort ‘een volledig internationaal aanbod’, aldus de webwinkel. De Ahold-dochter zag hoe Amazon zich een week of vijf geleden actief met de Nederlandse digitale leesmarkt is gaan bemoeien.