Twinkle | Digital Commerce

Amazon.nl komt met snellere bezorgopties

2023-10-25
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

Amazon.nl breidt het aantal bezorgopties in Nederland uit. Miljoenen producten kunnen nu ook op zondag of tijdens een specifiek tijdslot worden bezorgd.

Voor bezorging op dezelfde dag is het tijdslot verruimt, daarvoor geldt vanaf deze maand: ’s ochtends besteld, is vandaag in huis.

Amazon.nl lijkt daarmee de vruchten te plukken van de logistieke investeringen in Nederland. Zo werd enkele maanden geleden een fulfilment center in Almelo geopend. Destijds gaf country manager Roeland Donker aan dat het bedrijf met het nieuwe pand kan uitbreiden in assortiment, evenals snellere levering.

De snellere bezorgopties worden de komende weken uitgerold over het hele land, Prime-leden kunnen er gratis van gebruikmaken. ‘We helpen consumenten bij het vinden, ontdekken en kopen van de juiste producten en gebruiken deze nieuwe diensten om onze duizenden verkooppartners te helpen hun succes te maximaliseren. De verdere uitbreiding van de zogenaamde last-mile delivery in Nederland is daarom een logische stap. Het biedt nog meer gemak en snelheid en draagt zo bij aan de klanttevredenheid’, stelt Donker.

Klanten die geen lid zijn van Amazon Prime betalen 3,99 euro voor bezorging op zondag of dezelfde dag en 2,99 euro voor geplande bezorging. Voor de nieuwe bezorgopties werkt Amazon samen met DHL.