Twinkle | Digital Commerce

Automatisch retouren crediteren met nieuwe plug-in

2017-11-11
180101

Het terugstorten van aankoopbedragen bij retouren is een heikel thema. Fulfilmentbedrijf Nic. Oud claimt een mondiale primeur met een plug-in voor e-commerce platform Magento. Daarmee kunnen webwinkels retouren automatisch crediteren.

De ‘return to refund’ plug-in zou retourprocessen voor webwinkeliers tot 95 procent sneller maken. Volgens Coert Knijnenberg, directeur e-fulfilment bij Nic. Oud, is de marktbehoefte leidend geweest voor de innovatie. De oplossing kwam tot stand in samenwerking met Magento-ontwikkelaar Poort 24 en payment service provider Buckaroo.

Principes
Uit verschillende steekproeven bleek onlangs dat ongeveer een derde van de Nederlandse webwinkels de doorberekende verzendkosten niet uit zichzelf terugstort bij een retour. Een deel van de online ondernemers weigert principieel om dat te doen, bleek uit reacties onder een artikel op deze website.

Tijd
Volgens Nic. Oud zijn er echter ook partijen die terugbetalen te tijdrovend vinden en het daarom nalaten. Vooral in de online fashion, op de korrel genomen door de ACM, zijn de retourpercentages hoog. Ondernemers in die branche zouden volgens Knijnenberg dan ook bij uitstek gebaat zijn bij de nieuwe oplossing.