Twinkle | Digital Commerce

Mexx is failliet

2017-05-27
180101
  • 1:25

Mexx is vandaag failliet verklaard door de rechtbank in Amsterdam. Het Nederlandse modehuis, dat al lange tijd kwakkelde, besloot begin dit jaar om zijn webwinkel offline te halen en in de luwte te werken aan een ‘amazing online presence’.

Mexx heeft winkels in vijftig landen en het houdt internationaal ongeveer vijftienhonderd mensen aan het werk. Het bankroet raakt vier vennootschappen: Mexx Europe International, Mexx Holding Netherlands, Mexx Europe en Mexx Europroduction. Daarmee is nagenoeg het complete concern failliet, aldus Het Financieele Dagblad.

Doorstartkandidaten zoeken
De rechtbank heeft Frits Kemp van Fort Advocaten tot curator benoemd. Hij wil de winkels vooralsnog open houden, alleen al om de winkelvoorraden te kunnen verkopen. ‘We gaan doorstartkandidaten zoeken. Ook daarvoor is het beter dat de winkels zo lang mogelijk open blijven’, zegt hij tegen de krant.

Webwinkel gesloten
Mexx lanceerde in 2009 een Europese webshop, die vorig jaar werd opgeknapt. De aangepaste webshop voldeed uiteindelijk toch niet aan de eisen, waarop Mexx besloot om zich volledig te richten op de ontwikkeling van een nieuwe. ‘We willen straks terugkomen met een amazing online presence. Een webshop waarin het geweldig online shoppen is’, zei Julia Hansen, chief creative officer van Mexx, begin dit jaar tegen Twinkle. Over het mislopen van omzet zei zij zich toen niet druk te maken.

Online pop-up shop
Na het sluiten van de webshop bood Mexx.com niet veel meer dan een overzicht van de nieuwe collectie van het merk. Een paar weken geleden is daar een link naar een ‘pop- up’ op Mexx.nl bijgekomen. In de tijdelijke webwinkel, alleen voor de Nederlandse markt beschikbaar, kan op dit moment nog gewoon worden gewinkeld.