Twinkle | Digital Commerce

Amazon verkoopt e-reader Kindle in Nederland

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:14
Amazon’s e-reader Kindle is vanaf vandaag te koop bij Media Markt. Daarmee is het de eerste keer dat de Amerikaan een eigen product verkoopt op de Nederlandse markt. Kindle ligt in fysieke winkels en is te bestellen op Mediamarkt.nl.

Amazon maakte in november zijn entree in Nederland met de lancering van Amazon.nl. De retailer verkoopt e-books die in de Kindle e-reader of in Kindle-apps op externe mobiele apparaten gelezen kunnen worden. Tot nu toe moesten klanten hun Kindle-apparaat uit Duitsland halen via Amazon.de. Vanaf vandaag zijn ze ook te bestellen via Amazon.nl, meldt een woordvoerder van het bedrijf aan Twinkle. 'Media Markt is de eerste retailer die de Kindle verkoopt.'

Lezen binnen 60 seconden
De Nederlandse Kindle Store is nu geïntegreerd in de e-readers die bij Media Markt in de schappen liggen. Hierdoor kunnen klanten ‘binnen 60 seconden’ een boek downloaden en direct lezen. Kindle-apparaten zijn uitgerust met ‘Time to Read’, een functie waarbij de e-reader aangeeft hoe lang het nog duurt voor de lezer zijn boek uit heeft, gebaseerd op zijn leessnelheid.

Bol.com
Op onze markt voor e-books gaat Amazon de concurrentie aan met Bol.com, dat ongeveer dertigduizend Nederlandse titels in het assortiment heeft. Volgens Daniel Ropers, managing director van de Ahold-dochter, is Nederland slechts ‘bijvangst’ voor Amazon. Hij ziet de concurrentiestrijd op de digitale leesmarkt dan ook met vertrouwen tegemoet, zei hij medio november.