Twinkle | Digital Commerce

Bol.com dankt tienduizend orders per dag aan partners

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60

Partners van Bol.com waren de afgelopen topdagen goed voor ruim tienduizend orders per dag, laat de webwinkel weten. Het gaat om circa 5 procent van de bestellingen. ‘De grootste piek (Sinterklaas) is nu geweest, maar kerst ligt om de hoek.’

Bol.com lanceerde begin 2011 een eigen partnerprogramma. Het jaar erop werd het developers center geopend en kwam er een winkelwidget met checkout-functionaliteit van Bol.com beschikbaar. Eigenaren van bestaande en speciaal ontwikkelde sites of apps kunnen zo bijdragen én verdienen aan ‘De winkel van ons allemaal’.

Pakketvolume
De partners van Bol.com waren de afgelopen periode dus goed voor tienduizend orders per dag, meldt het partnerblog. Eerder deze week werd duidelijk dat 'Europa's beste webwinkel' de afgelopen periode dagelijks ruim tweehonderdduizend bestellingen te verwerken kreeg. Het merendeel wordt klaargemaakt in het distributiecentrum in Waalwijk (Docdata), de boeken komen vanaf CB (voorheen Centraal Boekhuis) en een aantal pakketjes wordt verzonden vanuit de magazijnen van verkooppartners van Bol.com. Deze externe verkopers tekenen voor ongeveer een zesde van de bestedingen in de webwinkel.