Twinkle | Digital Commerce

Bruna ruilt Bliyoo in voor 'Netflix voor boeken'

2018-05-15
1000604
  • [nieuws]
  • 1:04

Bruna gaat in zee met boekenabonnementsdienst Bookchoice. Kind van de rekening is Bliyoo, Bruna trekt de stekker uit zijn onbeperkt lezen dienst.

Bookchoice, dat te boek staat als de 'Netflix voor boeken' is een abonnementsdienst waar consumenten voor een vaste prijs van 3,99 euro per maand een aantal boeken voorgeschoteld krijgen.

Bookchoice, en Bruna, die beiden onder de Shared Stories Group vallen, worden nu gebundeld. Nu Bookchoice onder Bruna valt, verwacht de boekenwinkel, zowel on- als offline sneller te groeien. 'Voor ons is dit een logische stap, beide bedrijven zitten elk op hun eigen manier aan de kant van het aanbieden van boeken aan de consument', verklaart George Steur, algemeen durecteur van Bruna. 'Bruna heeft expertise als fysieke boekhandel. Bookchoice is bedreven in e-commerce. Wij zullen daarvan gebruikmaken om Bruna steviger neer te zetten als omnichannel speler.'

Einde Bliyoo

De samensmelting van Bookchoice en Bruna betekent het afscheid van Bruna's online dienst Bliyoo. Daar er binnen Bruna ruimte is voor slechts één abonnementsdienst. Bestaande abonnees van Bliyoo krijgen een alternatief voorgeschoteld, waarbij ze kunnen overstappen naar Bookchoice. In 2015 lanceerde Bruna nog een eigen e-reader voor Bliyoo 'het eerste abonnement op onbeperkt lezen in Nederland. In 2016 strikte Bliyoo drie grote uitgeverijen om het boekportfolio uit te breiden.