Twinkle | Digital Commerce

Grazia opent internationale modewebshop

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 0:60
Grazia heeft een nieuwe internationale webshop geopend waarin het de collecties van 250 modeontwerpers verkoopt. Ook kunnen externe retailers zich aansluiten bij de online winkel van het magazine.

Graziashop.com bevat kleding van onder andere Bruuns Bazaar, Victoria Beckham en Aiko. Het doel is om de redactionele inhoud van het magazine wereldwijd te koppelen aan producten die online al te koop zijn, zo schrijft Fashionunited.

Winkel als een redacteur
Inspiratie kan de bezoeker onder andere halen uit de verschillende lookbooks, samengesteld door de redacteuren van het magazine. Grazify Yourself bevat foto’s van een redacteur die haar persoonlijke kledingstijl weergeeft: ‘shop like a Grazia fashion editor’.

Eerste magazine met webshop
Grazia was in 2010 het eerste Nederlandse tijdschrift dat een modewinkel op internet opende. Alle trenditems uit het blad waren direct te bestellen op Graziashop.nl. Deze webwinkel is inmiddels gesloten. Daarnaast had het magazine een ‘online shopping magazine’ onder de naam Click ’n Pick. Lezeressen konden de modepagina’s uit het nieuwe papieren nummer bekijken op Graziaclickandpick.nl. Van daaruit werden ze doorgestuurd naar webwinkels waar de items te koop waren. Deze site is inmiddels ook uit de lucht.