Twinkle | Digital Commerce

EBay stimuleert c2c-verkopen dichtbij huis met app

2017-11-09
180101
  • 1:03
EBay heeft een mobiele applicatie gelanceerd waarmee inwoners van een plaats enkel aan elkaar kunnen verkopen. Close 5, zoals de app heet, helpt consumenten hun spullen kwijt te raken aan personen dichterbij huis.

De app wordt als eerste in het Amerikaanse San Diego getest. Inwoners van die stad kunnen via de gratis te downloaden applicatie voor Android en iOS in contact komen met andere bewoners. Door middel van de ingebouwde chatfunctie kunnen zij een tijd en locatie in de regio afspreken waar de producten worden geruild voor geld. Artikelen hoeven zo niet meer via de pakketpost te worden verzonden, meldt Mobile Commerce Daily.

Meest gebruikte app
Vorig jaar riep het Amerikaanse onderzoeksbureau Arbitron eBay´s originele app uit tot de meest gebruikte online shopping app in de VS. Destijds becijferde het bureau dat 14,3 procent van alle smartphonegebruikers (zowel iPhone als Android) de online marktplaats elke maand gemiddeld 34,6 keer bezoekt via zijn app.

EBay’s apps
Close 5 is niet de eerste applicatie die naast de originele app van eBay wordt gelanceerd. De afgelopen jaren ontwikkelde eBay onder andere al apps voor 3D-geprinte producten en een klantinformatie-app voor externe fysieke retailers.