Twinkle | Digital Commerce

Toptaarten.nl bouwt op landelijk netwerk van lokale bakkers

2018-03-20
1000667
  • [nieuws]
  • 1:06

Een nieuwe loot aan de 'top'-stam: na het opzetten van een landelijk netwerk van ruim 160 bakkers is Toptaarten.nl live gegaan, een initiatief van Topbloemen.nl-oprichter Edwin van Arkel.

In de nieuwe webwinkel zijn zo'n vijftig taarten te bestellen: orders die vóór 17:00 geplaatst zijn, worden de volgende dag vóór 10:00 bezorgd. Dankzij partnerschappen met lokale bakkers beschikt Toptaarten.nl over een landelijk bezorgnetwerk. Zowel zakelijke als particuliere klanten kunnen er terecht voor standaard of gepersonaliseerd gebak.

Lokaal boven landelijk

'Er zijn al concepten voor online taarten, maar die zijn allemaal centraal ingericht, waarbij alles op één lokatie wordt geproduceerd en vevolgens de volgende dag via landelijke bezorgdienst wordt bezorgd. Wij geloven daar niet in. Een goede taart wordt dagvers gemaakt door een lokale ambachtelijk bakker en lokaal bezorgd', aldus Van Arkel. 'Daarnaast hebben we onderzoek gedaan naar de kwaliteit van bezorging en die blijkt via lokale ondernemers veel betrouwbaarder dan via de grote landelijke koeriers. De keuze voor het lokale model was dus snel gemaakt.

Topbloemen.nl, naar eigen zeggen marktleider in Nederland, nam in 2016 Geschenkenbezorgen.nl over en transformeerde dat naar Topgeschenken.nl. Met Toptaarten.nl zet het bedrijf, dat kantoor houdt in Nieuw-Vennep, een nieuwe stap vooruit.