Twinkle | Digital Commerce

EBay heeft populairste online shopping app in VS

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:20

EBay wordt in de Verenigde Staten van de online retailers het meest bezocht via zijn mobiele applicatie. Het platform laat retailgiganten Amazon en Groupon achter zich in het aantal mobiele bezoeken.


Het Amerikaanse onderzoeksbureau Arbitron onderzocht hoeveel Amerikaanse consumenten gebruik maken van een app van een retailer om online te winkelen. Van de proefpersonen in de studie die in het bezit waren van een iPhone winkelde 67,5 procent wel eens via een app van een retailer, tegenover 43,9 procent van de Android-gebruikers. Eigenaren van een iPhone winkelen ook nog eens vaker per maand via een app dan Android-bezitters; respectievelijk 35 bezoeken aan een webshop per maand en 29,5 bezoeken per maand.

EBay
Van alle mobiele applicaties die online retailers hebben ontwikkeld, is die van eBay de meest populaire onder Amerikaanse consumenten. 14,3 procent van alle smartphonegebruikers (zowel iPhone als Android) bezoekt de online marktplaats elke maand gemiddeld 34,6 keer via zijn app. Amazon is een goede tweede met 13 procent van de smartphone-eigenaren, die ongeveer 11 keer per maand via de app online winkelt (zie tabel).

Mobiele site
Ondanks dat Amazon niet de populairste app heeft in de Verenigde Staten, heeft het wel de meest bezochte mobiele site van de online retailers: 34,7 procent van de proefpersonen in de studie van Arbitron bezoekt Amazon elke maand. Een dergelijk positief resultaat voor de retailgigant kwam ook al naar voren in een recent onderzoek van Cowen and Company; daaruit bleek dat Amazon in de VS domineert als koopbestemming. EBay werd in dat onderzoek echter niet meegenomen.