Twinkle | Digital Commerce

Amazon maakt shops op maat: 'International Shopping Experience'

2018-04-18
1000562
  • 1:04

Een update van Amazons mobiele applicatie toont gebruikers van buiten de Verenigde Staten het aanbod dat bij hen afgeleverd kan worden. De nieuwe 'International Shopping Experience' is beschikbaar in vijf talen en kent 25 valuta.

Crossborder shoppers krijgen daardoor in de oriëntatiefase een beter overzicht van het voor hen bestelbare assortiment. Amazon toont de op maat gemaakte webshop in de mobiele applicatie, maar ook in de mobiele webvariant.

Gebruiksgemak

'Klanten vroegen naar een manier om eenvoudig producten te vinden die naar hun adres verstuurd kunnen worden', zegt Samir Kumar, Amazons vice president Export & Expansie. 'De International Shopping Experience beantwoordt deze klantbehoefte en maakt het gemakkelijk om meer dan 45 miljoen producten te zoeken, kopen en laten versturen naar meer dan honderd landen ter wereld.'

Meertalig

De update is zowel voor Android als voor iOs beschikbaar. De lokale shops bieden verschillende bezorgopties met bijbehorende tariefstelling. In ons land krijgen consumenten in Amazons mobiele applicatie automatisch Amazon.de in het Nederlands te zien; wie overschakelt naar het nieuwe International Shopping in de taal- en landinstellingen, kan kiezen voor voertalen Engels, Spaans, versimpeld Chinees, Duits en Braziliaans-Portugees.