Twinkle | Digital Commerce

Albelli lanceert iPad-app voor fotoboeken

2017-09-15
180101
  • 1:12

Albelli heeft een applicatie gelanceerd waarmee klanten voor het eerst een fotoboek kunnen maken op een tablet. De app beschikt over een bijzondere feature: gebruikers kunnen foto’s ophalen van hun ’thuiscomputer’, mits ze werken op hetzelfde WiFi-netwerk.

Gebruikers van de tablet-app, voorlopig alleen beschikbaar voor iPads, hoeven niet met een kabeltje in de weer of te mailen om foto’s op andere computers naar hun tablet te halen. Ook kunnen ze beelden uit hun fotostream en foto’s op Facebook, Instagram of Dropbox direct in hun boek plaatsen. De app is voorzien van dezelfde ‘drag & drop’ functionaliteit als het reguliere fotoprogramma, waardoor gebruikers dezelfde lay-outs, filters en effecten kunnen toepassen.

HTML5-editor
Met een omzet van 18,5 miljoen euro bezet Albelli de 55e plek in de Twinkle100. Het bedrijf, eigendom van Vistaprint, bracht eerder een HTML5-editor op de markt waarmee klanten producten als mokken en telefoonhoesjes mobiel kunnen bestellen. Tot dit weekend was het echter niet mogelijk om een fotoboek te maken op een mobiel apparaat. ‘Je bestelt het boek direct vanuit de app en hebt ‘m binnen een paar dagen in huis’, is de nieuwe belofte. ‘Daarnaast ontvang je gratis een online versie die je gemakkelijk deelt via e-mail en social media!’

Webshop Award
Vorige week werd Albelli onderscheiden met de 'Webshop Award Nederland 2014', uitgegeven door Q&A Retail & Consultancy.