Twinkle | Digital Commerce

Bestelzuilen bij Gamma en Karwei

2017-05-27
180101
  • 1:34

Intergamma plaatst zuilen op de vloer van zijn bouwmarkten. Bezoekers van Gamma of Karwei kunnen daarop producten bestellen en direct afrekenen. Het is een nieuwe stap in de omnichannelstrategie van de ketens, die binnenkort mobiele sites en apps krijgen.

‘We hebben veel verschillende winkels met verschillende assortimenten. Via deze zuilen kunnen we ons volledige online assortiment ontsluiten’, citeert RetailNews Laurens Miedema van Intergamma. Hij vertelde over de zuilen op een congres van AXI, leverancier van de technologie.   

Configureren
Intergamma plaatste al schermen op de winkelvloer waarmee klanten maatwerkkasten konden figureren. ‘Alleen moesten ze naar de infobalie om hun configuratie te bestellen, een heel ingewikkeld proces. Ze kunnen nu via dezelfde zuil bestellen, afrekenen en de kast thuis laten bezorgen’, aldus Miedema over de nieuwe oplossing. Ook alle andere bouwmarktartikelen kunnen straks worden besteld en met pinpas afgerekend op de zuilen.

Opschalen
Momenteel draait er een pilot met AXI's Kiosk Betaal-app in een aantal vestigingen van Gamma en Karwei. Miedema wil snel opschalen, tot de zuilen in alle ruim vierhond winkels een plek hebben gekregen. De ontwikkeling van mobiele sites en apps voor de ketens staat ook hoog op het prioriteitenlijstje. Volgens de projectmanager crosschannel worden die nog voor het eind van dit jaar gelanceerd.

Intergamma en e-commerce
Intergamma verkoopt pas iets langer dan een jaar online; in september vorig jaar werd de webwinkel van Gamma geopend, zusterketen Karwei slijt sinds begin dit jaar artikelen op het web. De bouwmarkten bieden bezoekers van hun websites al wel langer de optie winkelvoorraden online in te zien.

Pakketpunten
Sinds begin dit jaar huisvesten alle bouwmarkten van Gamma en Karwei een pakketpunt van PostNL. Consumenten kunnen er online aankopen van diverse webshops laten bezorgen. De samenwerking tussen Intergamma en PostNL, een gouden koppel volgens Twinkle-blogger Nando van Essen, werd overigens al begin vorig jaar gesloten.