Twinkle | Digital Commerce

Amazon beloont klanten voor werving Prime-abonnees

2017-11-11
180101
  • 1:11

Amazon keert voortaan 5 dollar uit aan klanten als ze een nieuwe abonnee aandragen voor Prime. Momenteel maken er zo’n vijftig miljoen Amerikanen gebruik van die service. Voor 99 dollar ontvangen ze onder andere een jaar lang bezorging van Amazon-producten binnen twee dagen.

De aanbrenger krijgt zijn fee van 5 dollar pas gestort op zijn Amazon-account als de nieuwe Prime-abonnee een order van tenminste dat bedrag heeft geplaatst, blijkt uit de voorwaarden van het referral program. De ‘affiliate’ hoeft zelf overigens geen Prime-abonnement te hebben, meldt Internet Retailer. Via Facebook en een e-mailformulier kan hij nieuwe mensen aandragen. De maximale vergoeding bedraagt 600 dollar op jaarbasis.

Prime duurder
Amazon zag zich eerder dit jaar genoodzaakt om de prijs van Prime voor onder andere Amerikaanse, Duitse en Britse webshoppers te verhogen. Kort daarna kregen abonnees gratis toegang tot een digitale muziekbibliotheek met meer dan duizend nummers. Amazon paaide zijn abonnees eerder al met gratis digitale toegang tot achtereenvolgens fims en boeken. De ‘aanbrengfee’ is een nieuw middel om meer webshoppers te interesseren voor de service.

De Bijenkorf
In ons land lanceerde de Bijenkorf enkele weken geleden een bezorgabonnement onder de naam ShippingPlus. Voor 9,95 euro kunnen webshoppers bestellingen een jaar lang ‘gratis’ thuis laten bezorgen.
 
Lees ook: Amazon beloont bezorgabonnees met minder haast