Twinkle | Digital Commerce

Otto Group breidt dc uit voor online toekomst

2017-05-27
180101
  • 1:00

De Otto Group heeft enkele tientallen miljoen beschikbaar gesteld voor de uitbreiding van zijn logistiek centrum in het Duitse Haldensleben. Het centrum moet straks klaar zijn voor een online toekomst.

Otto Group, dat vorig jaar investeerde in e-commerce door Group 3SI te kopen, wil zijn huidige dc in de Duitse plaats vergroten. Met een oppervlakte van ongeveer 26 voetbalvelden is het al een van de grootste logistieke centra van Europa, schrijft Internet World. Dochteronderneming Hermes verwerkt op deze locatie onder andere 300 duizend pakketten per dag.

About You
De uitbreiding moet Otto klaar maken voor een sterk verder groeiende e-commerce markt. Het bedrijf is in Nederland online aanwezig met Otto.nl, de nummer 11 van de Twinkle100. In Duitsland heeft de holding onlangs het ‘open commerce platform’ About You gelanceerd, dat een concurrent moet zijn voor Zalando en andere webverkopers.

Pure players als hype
Vorig jaar zei Otto’s bestuursvoorzitter Hans-Otto Schrader niet wakker te liggen van de omzetgroei die pure players als Amazon en Zalando doormaken. ‘Wij laten de hype zeer bewust aan ons voorbij gaan’, liet hij toen optekenen.