Twinkle | Digital Commerce

Shopping2020 peilt eigen blik op toekomst bedrijven

2017-11-08
180101
  • 1:21

Shopping2020 start een onderzoek naar de toekomstverwachtingen van ondernemers in verschillende sectoren. Titel: ‘Bestaat jouw bedrijf nog in 2020?’. De verwachtingen van online winkeliers kunnen straks worden afgezet tegen die van offline concurrenten.

De enquête van Shoppping 2020, ontwikkeld door GfK, is vanochtend gepubliceerd. Tot en met 23 september kunnen zelfstandig ondernemers en mensen in loondienst de vragenlijst invullen. Deelname staat open voor werkenden in de detailhandel/retail, maar ook voor mensen die actief zijn in onder andere de horeca, het toerisme, de industrie of de transportsector. Gevraagd wordt onder meer naar de status van hun bedrijf anno 2020 (failliet, gegroeid, gekrompen o.i.d.) en naar de kanaalspecifieke veranderingen die tegen die zijn doorgevoerd.

Shopping Time
Behalve de onderzoeksresultaten ontvangen respondenten ook een cadeaubon van 10 euro als dank voor hun deelname, te besteden op Fonq.nl. De bevindingen worden op 19 november gepresenteerd op het congres Shopping Time. Dan valt onder andere op te maken hoe de perspectieven van online retailers zich verhouden tot die van pure offline spelers of multichannel retailers. Ook wordt duidelijk welke uitdagingen in 2020 actueel zijn volgens de respondenten in de verschillende branches.

Actieprogramma
Shopping2020, begonnen als onderzoeksprogramma, kreeg afgelopen voorjaar een vervolg als actieprogramma. Uit de 19 rapporten van de expertgroepen zijn 4 strategieën en 9 acties gedefinieerd. Momenteel werken tientallen expertgroepen elk aan een eigen hoofdstuk voor het digitale handboek dat moet verschijnen.

Shopping Today
In de Fabrique bij Utrecht vindt op 23 september aanstaande het congres Shopping Today plaats, waarop de verschillende expertgroepen de tussenbalans opmaken.

-> U vindt de enquête van Shopping2020 hier.