Twinkle | Digital Commerce

Shopping 2020 breed gedragen

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:40

Shopping2020, het Nederlandse onderzoeksprogramma over de toekomst van (online) winkelen, slaagt in zijn opzet om een grote groep belanghebbende partijen aan zich te binden. Verschillende online retailers dragen als ‘Premium Participanten’ hun steentje bij aan het project.
 
Grote namen uit de Twinkle100, waaronder top 10-spelers Wehkamp.nl, Bol.com, Ahold, KPN en Coolblue, hebben zich achter Shopping2020 geschaard. Ook onder andere BCC, Omoda, Hunkemöller, Sanoma, Philips, Coolcat en Van Haren sloten zich aan. De ondernemingen leveren data, kennis en deskundigen voor de 18 expertgroepen die zijn gedefinieerd.

Toekomstvisie op online winkelen
De verschillende expertgroepen nemen onder ander businessmodellen, logistieke aspecten, duurzaamheid, veiligheid, consumentengedrag en de supply chain onder de loep. Bekende toeleveranciers als comScore, ICTRecht, Jungle Minds en PostNL treden op als gastheer van de expertgroepen, die onderzoeksresultaten zullen afleveren. Deze resultaten moeten bijdragen aan de ontwikkeling van een toekomstvisie op online winkelen in 2020.

Belangenclubs, onderzoeksbureaus, universiteiten en media
Behalve initiatiefnemer Thuiswinkel.org participeert ook een groot aantal andere belangen- en brancheverenigingen in Shopping2020, waaronder VNO-NCW, de ANVR, de Bovag, Inretail (voorheen CBW-Mitex), Modint, Nuvo, Uneto-VNI en het Verbond van Verzekeraars. Verder zijn er verschillende kennispartners, wetenschappelijke partners en mediapartners aan het initiatief verbonden. Thuiswinkel.org’s Jorij Abraham fungeert als programmamanager.

Aftrap
Op 13 juni aanstaande vindt de officiële aftrap van Shopping2020 plaats tijdens het congres Shopping Tomorrow. Op de sprekerslijst staan onder andere Coolblue’s Leading Online Entrepreneur of the Year Pieter Zwart, marketingdirecteur Pieter Bootsma van KLM en Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. Zij geven hun visie op winkelen in 2020. Speciale gast op de Nyenrode Business Universiteit is Simon Wei van Mbaobao, China’s grootste online verkoper van tassen en koffers. In de middag komen ruim 180 experts uit de 18 expertgroepen voor het eerst samen om kennis te maken.

Shopping Together
Behalve een kop heeft Shopping2020 ook een staart: in het voorjaar van 2014 worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd op het congres Shopping Together. Twinkle zal als mediapartner op regelmatige basis publiceren over (deel)resultaten van het onderzoeksprogramma.