Twinkle | Digital Commerce

Computershop Newegg test same day delivery met eigen busjes

2017-05-27
180101
  • 1:22

Elektronicawinkel Newegg start in thuisstad Los Angeles met het same day leveren van online orders aan klanten. Daarvoor zet het eigen busjes in. Newegg bezorgt sinds deze maand ook aan klanten in Nederland.

De computershop test same day delivery met vijf geel/blauw gespoten eigen Ford Transit-busjes in Los Angeles. Consumenten in deze regio hebben hun bestellingen die vóór 10 uur ’s ochtends zijn geplaatst nog dezelfde dag in huis.

Concurreren met Amazon
Newegg is met een online omzet van 2.73 miljard dollar in 2013 de nummer 17 van de Internet Retailer Top 500, de Amerikaanse lijst van grootste online spelers in de VS (vergelijkbaar met de Twinkle100). Het bedrijf wil bij een succesvol gebleken test de dienst verder uitbreiden naar andere plaatsen in de VS.

Daarmee gaat het de concurrentie aan met onder andere Amazon, dat volgens Internet Retailer momenteel 17 procent van de Amerikaanse bevolking bedient met levering op dezelfde dag van bestelling. Naast Amazon zijn ook Google en eBay grote spelers op het gebied van same day delivery. Zij rijden net als Newegg met eigen busjes rond.

Newegg voor Nederland
Newegg verzendt zijn artikelen sinds deze maand ook naar klanten in Nederland. Bezoekers van Newegg.com kunnen ons land sinds kort als shipping destination instellen, waarna de prijzen van de artikelen automatisch in euro’s verschijnen. Niet alle producten zijn echter verkrijgbaar. Verzending naar ons land kost standaard 7,62 euro, maar dan moet de besteller vier tot acht dagen op zijn order wachten. Voor verzending binnen 2 tot 3 werkdagen is de Nederlandse klant 13,32 euro kwijt, nog afgezien van de belasting.