Twinkle | Digital Commerce

Webshop Keurmerk de wereld in als Webshop Trustmark

2017-11-11
180101
  • 0:55

Om zijn internationale groeiplannen kracht bij te zetten, gaat Webshop Keurmerk verder als Webshop Trustmark. Vanaf vandaag kunnen ook Belgische webwinkels zich aansluiten. Andere landen, ook buiten Europa, moeten volgen.

Dat laat voorzitter Mark Teurlings weten. Volgens de advocaat is Webshop Trustmark ‘hard op weg het grootste onafhankelijke keurmerk ter wereld te worden’. Hij speelt naar eigen zeggen in op de behoefte aan een keurmerk en ondersteuning in andere landen. De eerste aanmeldingen uit België zijn alvast binnen.

Geschillencommissie
Webshop Keurmerk werd in 2001 opgericht. Op de lijst met aangesloten leden staan een kleine vierduizend Nederlandse webwinkels vermeld. Twee jaar geleden ging de Geschillencommissie Webshop van start, waarbij consumenten zich kunnen melden met klachten over de keurmerkhouders. Zo werd Webshop Keurmerk na Thuiswinkel.org de tweede speler in het woud aan webwinkelkeurmerken die is gekoppeld aan een onafhankelijke geschillencommissie.

Lees ook: