Twinkle | Digital Commerce

Webshop Keurmerk sluit zich aan bij Emota

2017-11-11
180101
  • 0:55

Stichting Webshop Keurmerk, internationaal opererend als Webshop Trustmark, heeft zich aangesloten bij Emota. De ruim vijfduizend leden mogen het Europese keurmerk voeren dat de belangenkoepel deze zomer introduceerde.

Ongeveer 4.500 Nederlandse webwinkels dragen het Webshop Keurmerk. Het nieuwe internationale equivalent Webshop Trustmark prijkt inmiddels op ongeveer 500 Belgische en een groeiend aantal Duitse en Franse sites. Al deze partijen mogen nu ook het Europese Emota-keurmerk online plaatsen.

European Trustmark
Bij de ‘European Multi-channel and Online Trade Association’, kortweg Emota, zijn al twaalf andere nationale belangenverenigingen aangesloten. Een aantal daarvan is gekoppeld aan Emota’s European Trustmark, de Nederlandse stichting WebwinkelKeur – geen lid van Emota – is dat ook.

Ecommerce Europe Trustmark
Thuiswinkel.org stapte ruim vijf jaar geleden uit Emota, om vervolgens het initiatief te nemen tot de oprichting van Ecommerce Europe. Deze koepel van achttien nationale verenigingen introduceerde vorige week een keurmerk. Het is gekoppeld aan de keurmerken van de aangesloten belangenverenigingen. Bij het Ecommerce Europe Trustmark hoort een systeem voor grensoverschrijdende klachtenafhandeling.