Twinkle | Digital Commerce

Argos start nog dit jaar met same day delivery

2017-05-27
180101
  • 1:14

Argos start nog dit jaar met het testen van same day delivery in Britse regio’s waar het bedrijf al gebruik maakt van het spoke-hub distribution model. De bezorgdienst maakt deel uit van Argos’ transformatie tot een multichannel bedrijf.

Argos ontwikkelt achter de schermen een manier om bestelde producten sneller bij de klant af te kunnen leveren. De retailer maakt daarvoor gebruik van het spoke-hub distribution model. Dat betekent dat kleinere winkels een beroep kunnen doen op de voorraad van een groter filiaal om artikelen toch snel bij de klant te kunnen bezorgen.

Next day voor grote artikelen
Aan de hand van deze constructie wil Argos nog dit jaar starten met same day delivery in bijvoorbeeld de regio’s North East en Lancashire, waar het spoke-hub model al in gebruik is, zo meldt The Telegraph. Het bedrijf wil ook next day delivery mogelijk maken voor grote items als meubels.

Multichannel stores
Argos presenteerde eind vorig jaar zijn zes nieuwe multichannel stores die de customer journey moeten verbeteren en het aantal transacties in de winkel helpen versnellen. Anders dan in ‘standaard’ winkels is er slechts een beperkt productaanbod te vinden, de rest van het assortiment kan worden bekeken op digitale schermen. Ook kunnen consumenten online bestelde artikelen afhalen bij speciaal daarvoor ingerichte balies. Deze weborders zijn ook af te halen bij eBay collection points op andere locaties.