Twinkle | Digital Commerce

Sarenza wil in vijf jaar naar 500 miljoen euro omzet

2017-11-08
180101
  • 1:16

Sarenza heeft 74 miljoen euro opgehaald bij vier investeerders om zijn verdere Europese groei te kunnen realiseren. De online schoenenwinkel wil onder andere binnen vijf jaar 500 miljoen euro omzet per jaar genereren.

Sarenza, in Frankrijk in 2005 gelanceerd als pure player, boekte vorig jaar een omzet van 150 miljoen euro. Het bedrijf is aanwezig is 26 landen, waaronder Nederland, en het verkocht sinds zijn oprichting schoeisel aan 4 miljoen Europese klanten.

150 fondsen benaderd
De schoenenverkoper wil nu verdere stappen in Europa zetten door onder andere in Kroatië te starten, meldt E-commercefacts. Ceo Stéphane Treppoz zegt achttien maanden gezocht te hebben naar investeerders voor zijn bedrijf. ‘We hebben 150 fondsen benaderd, maar veel van hen waren nog niet klaar om met ons internationaal te gaan.’ Sarenza heeft uiteindelijk vier geldschieters bereid gevonden om in totaal 74 miljoen euro te investeren.

Meer internationale omzet
Ondanks zijn aanwezigheid in veel Europese landen, boekt Sarenza nog steeds een derde van zijn omzet in eigen land. Dat wil de pure player met de nieuwe investeringen gaan veranderen. Ook moet in vijf jaar de magische grens van 500 miljoen euro online omzet zijn bereikt.

Sarenza in Nederland
Twinkle sprak Treppoz in maart over Sarenza’s focus op de Nederlandse markt. Het bedrijf was van 1 februari tot en met 11 mei aanwezig in een schoenenexpositie in Kunsthal Rotterdam om het Nederlands publiek ook offline kennis te laten maken met Sarenza.