Twinkle | Digital Commerce

Superdirect.com strekt stekker uit activiteiten

2017-05-27
180101
  • 1:29

Superdirect.com heeft de stekker uit zijn activiteiten getrokken. Het bedrijf in afhaalpunten voor boodschappen begon onlangs nog met het aanbieden van maaltijdboxen.

Op de site van Superdirect staat een boodschap aan bestaande klanten geschreven: ‘Vanaf 1 mei zal onze pilot met ons afhaalpunt in Eindhoven stoppen. In deze pilot hebben wij veel ervaring opgedaan met online retail en distributie via afhaalpunten. Vanaf vandaag kunnen er dan ook geen bestellingen worden geplaatst en zal onze dienstverlening stoppen. Klanten die reeds besteld hebben kunnen natuurlijk wel hun bestellingen nog ophalen.’

Henk Niemansverdriet, directeur van Superdirect.com, liet vanmiddag aan Twinkle weten op dit moment niet uitgebreider te kunnen reageren op de sluiting van Superdirect.com. 'In een later stadium kan ik meer toelichten', meldt hij.

24/7 afhalen
Superdirect.com verwelkomde in september vorig jaar zijn eerste klanten in Eindhoven. Wie uiterlijk om tien uur ’s avonds bestelde op Superdirect.com, kon zijn boodschappen de volgende ochtend vanaf tien uur oppikken. Afhalen kon 24 uur per dag, 7 dagen per week en het was kosteloos. Sligro, dat een minderheidsbelang had in Superdirect.com, bood ondersteuning bij de inkoop van producten en was zelf leverancier.

Vijftien afhaalpunten
Superdirect.com streefde ernaar om eind dit jaar vijftien afhaalpunten in Nederland geopend te hebben. Niemansverdriet zei vorig jaar nog tegen Twinkle dat de start-up een lange adem heeft. ‘We pakken het stapje voor stapje aan. Bij een aantal gemeenten zijn de vergunningen al rond, met andere zijn we in gesprek’, liet hij weten over de uitrol. De Randstad was volgens de directeur 'logischerwijs een belangrijk aandachtsgebied’.

Maaltijdboxen
Onlangs startte het afhaalpuntbedrijf met het aanbieden van maaltijdboxen op zijn site. ‘In de maand maart maakt Superdirect.com het je nog gemakkelijker. Met één klik op de knop bestel je een supervolle maaltijdbox waarmee je drie avonden heerlijk kan koken’, meldde het bedrijf op zijn website.