Twinkle | Digital Commerce

EBay trekt stekker uit bezorgprogramma EBay Now

2017-11-11
180101
  • 1:16

EBay trekt de stekker uit zijn one hour delivery programma eBay Now. De dienst was al een tijdje niet meer een prioriteit voor het handelsplatform. Nu stopt eBay ook in testgebied New York met binnen het uur bezorgen.

EBay Now werd in 2012 in San Francisco als proef gelanceerd. Later volgde onder andere een pilot in New York. EBay haalde online bestelde artikelen uit de fysieke winkels van partners als Macy’s en Best Buy en leverde deze voor 5 dollar per item binnen het uur bij klanten in de omgeving thuis.

Alleen in UK
Een paar maanden geleden werd de eBay Now-app al opgeheven, waarna de dienst in de reguliere eBay-app werd geïntegreerd. Nu stopt het handelsbedrijf volledig met zijn one hour delivery dienst. ‘EBay Now is altijd als een test bedoeld’, schrijft eBay nu in een blogpost. ‘Nu willen we ons richten op andere bezorg- en afhaalprogramma’s’. De dienst blijft enkel in Groot-Brittannië bestaan.’

Apps verdwijnen
Naast het stopzetten van eBay Now, is het handelsplatform van plan om het aantal apps terug te schroeven. De applicaties Fashion, Valet en Motors worden de komende maanden geïntegreerd in de reguliere eBay-app.

Naar de basis
De stappen maken deel uit van eBay’s nieuwe strategie na de scheiding van PayPal. Het handelsbedrijf wil terug naar de basis: een ‘discovery-based marketplace, waarop consumenten interessante producten vinden waar zij niet naar op zoek waren, maar toch willen hebben’.