Twinkle | Digital Commerce

Adidas laat klant schoenen customizen met Instagram-foto

2017-05-27
180101
  • 1:07

Adidas laat social media los op zijn producten. Het lifestyle merk maakt het voor consumenten mogelijk om via een mobiele app hun eigen Instagram-foto’s op Adidas-schoenen te laten printen.

Adidas Originals kondigt de nieuwe app onder andere aan op zijn Instagram-account. Vanaf augustus kunnen fans in de app hun Adidas ZX Flux-trainschoenen customizen door er een eigen foto op te laten printen. Wie straks zijn selfies, foto’s van maaltijden of strandvakanties altijd met zich mee wil nemen, kan straks dus creatief te werk gaan.

Direct thuisbezorgen
Het lifestyle merk vertelt op zijn website dat consumenten de persoonlijke sneaker direct kunnen bestellen om thuis te laten bezorgen. ‘De nieuwe functie is voor Adidas Originals een logische volgende stap in het customizen van sneakers’, meldt het bedrijf.

Verbod op marktplaatsen
Dat het Duitse Adidas zuinig is op zijn merk liet het bedrijf twee jaar geleden merken toen het de verkoop van Adidas-producten op marktplaatsen als Amazon en eBay wilde verbieden voor retailparners. Adidas wilde daarmee meer controle behouden over de presentatie van zijn artikelen. Het Duitse Bundeskartellambt, dat waakt over eerlijke concurrentie bij onze oosterburen, stelde vervolgens een onderzoek in naar Adidas om te bepalen in hoeverre het bedrijf de handel van retailpartners bemoeilijkte en de concurrentie op een oneigenlijke manier beperkte.