Twinkle | Digital Commerce

Topvrouw Affilinet ruimt het veld

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:16

Sedo Holding neemt na drie jaar afscheid van Dorothea von Wichert-Nick, de ceo van dochterbedrijf Affilinet. De partijen gaan in wederzijds overleg uit elkaar, is de verklaring. Als topvrouw stuurde Von Wichert-Nick de overname van het Nederlandse Cleafs door Affilinet aan.

Sedo Holding, eigenaar van de grootste domeinnamenmarktplaats ter wereld, verdween een paar maanden geleden van de beurs in Frankfurt.
Alle minderheidsaandelen kwamen in handen van de Duitse meerderheidsaandeelhouder United Internet Ventures AG. Nog geen twee maanden later komt het vertrek naar buiten van Von Wichert-Nick bij Affilinet. Een opvolger is er nog niet.

Cleafs
Het Duitse Affilinet nam een kleine twee jaar geleden Cleafs over om te groeien op de Nederlandse markt. Cleafs-oprichter
Henk-Jan Bijmolt  bemoeide zich nog enige tijd met de integratie van de activiteiten in de Affilinet-organisatie en trad vervolgens terug. Een jaar voor de acquisitie werd een andere Nederlandse speler, M4N, al overgenomen door het eveneens Duitse Zanox.

Ook wisseling van de wacht bij Tradedoubler
Het vertrek van Affilinet-ceo Von Wichert-Nick volgt kort op dat van Rob Wilson, de ceo en president van de Zweedse concurrent Tradedoubler. Matthias Stadelmeyer is daar de nieuwe man.

AFD Performance Based Marketing
Komende donderdag vindt in de Fabrique bij Utrecht het congres
AFD Performance Based Marketing plaats (voorheen de Affiliatedag). De opkomst van het mobiele kanaal staat centraal. Er zijn nog kaarten beschikbaar. Het complete programma vindt u hier.