Twinkle | Digital Commerce

M&S wil same day delivery voor verswaren in Nederland

2017-05-27
180101
  • 1:23

Marks & Spencer wil in Nederland gaan starten met same day delivery van (verse) voedselproducten. Het bedrijf heeft dit als doel voor 2015 gesteld, zo blijkt uit de onlangs gepresenteerde strategie van M&S voor de komende jaren.

Nederland, België en Noord-Frankrijk zijn de gebieden waar het van oorsprong Britse M&S in de toekomst vers voedsel wil gaan bezorgen, zo meldt Emerce. Marks & Spencer was vandaag niet bereikbaar voor het beantwoorden van de vraag of er vanuit distributiecentra of eventuele lokale winkels geleverd gaat worden. Noord-Spanje, Zuid-Frankrijk, Noord-Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië, Duitsland, Denemarken en een deel van Polen staan op de lijst (pdf) voor de next day delivery van verswaren.

Terugkomst in Nederland
M&S lanceerde vorig jaar zijn nieuwe clicks & bricks-strategie voor de Nederlandse markt. Aan de Amsterdamse Kalverstraat werd een fysieke winkel geopend waar offline en online winkelen wordt gecombineerd. In de fysieke winkel kunnen kledingartikelen online worden besteld via bestelzuilen, op de iPads van het winkelpersoneel of via de mobiele site op de smartphone. Ook kunnen er voedselproducten - enkel offline- worden aangeschaft. In Den Haag is onlangs een flagship store van de keten geopend.

BP-stations
M&S verkoopt momenteel ook voedselproducten bij een aantal BP-stations in ons land. De keten meldde aan De Telegraaf dat het momenteel in gesprek is met partners om bijvoorbeeld franchisewinkels met enkel voedselartikelen te openen.

Update 7-4-2014: Een woordvoerder van M&S heeft aan Emerce laten weten dat de genoemde same day delivery niet aan consument is, maar aan zijn eigen winkels. Helaas was dit niet genoeg verduidelijkt in de presentatie van het bedrijf.