Twinkle | Digital Commerce

Zalando: twintig verkooppartners in Nederland

2023-11-14
180101
  • 1:19

Circa twintig modelabels en retailers maken momenteel gebruik van Zalando’s partnerprogramma in Nederland. Tot de partijen die uit eigen voorraad verkopen op Zalando.nl behoren inmiddels ook modelabels Anna van Toor en Pom Amsterdam.

Dat vertelde countrymanager Myrna Walsarie afgelopen week in Mönchengladbach, waar Zalando een nieuw distributiecentrum in gebruik heeft genomen.

Geen meerwaarde
Zalando toont nergens een lijst met verkooppartners, omdat dat volgens Walsarie voor webshoppers niet relevant is: ‘Ze zien bij de checkout dat een product vanuit het magazijn van een partner wordt geleverd. Partners moeten allemaal voldoen aan de verzendvoorwaarden die we ook bij Zalando hanteren. Meerwaarde om die partners op één plek online te bundelen zie ik niet.’

Verkooppartners
Walsarie stelt dat niet geheim is welke partijen Zalando.nl als extra verkoopkanaal gebruiken, maar actief noemt ze zelf maar een paar namen: ‘Het gaat onder andere om Noppies (dat een jaar geleden de primeur had, red.), om Anna van Toor en Pom Amsterdam. Verder gaat het voor een groot deel om buitenlandse spelers, die we als long tail partner inzetten; als wij een product zelf niet meer op voorraad hebben, kunnen zij het leveren. Concreter kan ik daarover niet zijn.’

Ziengs
Na Noppies sloot winkelketen Ziengs zich afgelopen zomer aan als partner van Zalando. Momenteel zijn de schoenen van Ziengs echter niet meer te koop bij de nummer 3 van de Twinkle100.

Lees ook: