Twinkle | Digital Commerce

EBay opent lokale marktplaats voor verkopers in Duitse plaats

2017-11-11
180101
  • 1:09

Retailers en personen uit de Duitse stad Mönchengladbach verkopen vanaf de herfst gezamenlijk via eBay op de pagina ‘Mönchengladbach bei eBay’. Het handelsplatform biedt met het project ook verkopers zonder webwinkel de mogelijkheid om meer consumenten te bereiken.

Het verzamelplatform voor verkopers uit Mönchengladbach is een uitbreiding op een proef die eBay eerder al uitvoerde in onder andere het Amerikaanse Brooklyn. Eind vorig jaar opende een aparte digitale winkel binnen eBay Local de deuren voor merchants uit deze wijk van New York. Verkopers kunnen klanten uit de buurt dankzij eBay onder andere same day delivery aanbieden voor 5 dollar. Ook kunnen artikelen in de winkel worden afgehaald.

Click & collect
De Duitse verkopers hebben voornamelijk het voordeel van gezamenlijke online verkoop. Daarnaast faciliteert eBay click & collect en thuisbezorging, meldt Internetworld. Same day delivery is niet mogelijk, omdat eBay Now hier niet opereert.

Mönchengladbach bei eBay is voor één jaar gratis voor merchants, daarna wordt gekeken of de proef verder wordt uitgebreid.

Lokale c2c-handel
Naast lokale b2c-verkoop, ziet eBay ook brood in lokale c2c-handel. Om dit te bevorderen lanceerde het bedrijf vorig jaar een app waarmee inwoners van een plaats enkel aan elkaar kunnen verkopen. De primeur was voor de Amerikaanse stad San Diego.