Twinkle | Digital Commerce

Nederlandse Wappzapp concurreert met Netflix

2017-09-22
180101
  • 1:27

De Nederlandse startup Wappzapp gaat concurreren met Netflix. Vanaf april biedt het bedrijf een eigen streamingdienst voor Nederlandse consumenten die dezelfde prijs per maand heeft als die van de Amerikaanse vod-gigant.

Wappzapp werd opgericht als een applicatie waarmee consumenten gratis video’s van onder andere Uitzending Gemist, RTL Gemist, NU.nl, Telegraaf.nl en Facebook kunnen kijken. Nu wil de start-up uitbreiden met een vod-service (video on demand): Wappzapp Plus.

All you can eat
‘WappZapp heeft zich tot nu toe vooral gericht op het inzichtelijk maken van het enorme aanbod van gratis beschikbare video on demand. Maar we merken dat de on-demand kijker toch een andere behoefte heeft dan de traditionele tv-kijker. Er is een grote vraag naar kwaliteitsfilms en naar documentaires. Maar ook naar bijvoorbeeld concerten en betrouwbare kids-tv. Om aan deze vraag te voldoen bieden we nu dus ook dit all you can eat-abonnement, naast het gratis aanbod’, meldt Wappzapp in een bericht op zijn website.

Europese films
De dienst kost leden 7,99 euro per maand. De ‘eerste duizend vroege vogels’ hoeven slechts 4,99 euro per maand te betalen. Zij kunnen onbeperkt Europese films, documentaires en series kijken. Amerikaanse blockbusters behoren nog niet tot het assortiment, maar deze wil Wappzapp wel gaan toevoegen, meldt Nu.nl. Het Nederlandse bedrijf heeft momenteel een contract met A-film Benelux, dat films als Der Untergang, de Lord of the Rings-films en Brokeback Mountain in het bestand heeft.

Video on demand in Nederland
Netflix startte vorig jaar september in Nederland. De van oorsprong Amerikaanse dienst kreeg al voor zijn officiële lancering concurrentie van RTL met Videoland on Demand. Daarnaast breidden Pathé en SBS Holding hun vod-dienst uit toen bekend werd dat Netflix zijn entree in ons land zou maken.