Twinkle | Digital Commerce

Netflix opent eigen webwinkel voor merchandise

2021-06-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:55

Netflix heeft een e-commerce website gelanceerd. Op Netflix.shop verkoopt het bedrijf merchandise, geïnspireerd door de shows van de streamingdienst.

‘We zijn altijd aan het kijken hoe we de wereld van onze verhalen voor fans kunnen uitbreiden, van kleding en speelgoed tot meeslepende evenementen en games’, zo meldt Netflix op zijn site. ‘En daarom lanceren we vandaag Netflix.shop als een opwindende nieuwe bestemming die samengestelde producten en rijke verhalen combineert in een unieke Netflix-winkelervaring.’

Zo kun je straks dus Netflix & Chillen in de kleding van je favoriete serie. Bij de start van de webshop is er onder andere streetwear en actiefiguren te koop, gebaseerd op de series Yasuke en Eden, maar ook kleding en accessoires die geïnspireerd zijn op de populaire serie Lupin. Verder kondigt Netflix aan dat er binnenkort merchandise beschikbaar komt van series The Witcher en Stranger Things. Sommige items worden ook verkocht op partnerwebsites – zo zijn de actiefiguren ook te koop bij winkelketen Target.

Netflix.shop is vooralsnog alleen beschikbaar in de VS, maar zal de komende maanden uitbreiden naar andere landen.

Beeld: Netflix