Twinkle | Digital Commerce

Shopping clubs imponeren met groeicijfers

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:27

Westwing, een portal met woonaanbiedingen, heeft zijn omzet in het afgelopen jaar bijna verdriedubbeld. Zuliliy, een dealsite voor moeders en kinderen, verdubbelde zijn inkomsten en ook de meer generieke shopping clubs Vente-privee.com en Showroomprive groeiden flink.

Het aantal besloten flash sale sites nam zeker rond de afgelopen decenniumwisseling flink toe. Lang niet alle spelers wisten te overleven, maar inmiddels is er een voorhoede gevormd van partijen die bijzonder goed boeren.

Westwing en Home24
Westwing, de naam waaronder Dalani een half jaar geleden verder ging, groeit spectaculair. De omzet steeg van 41 miljoen euro in 2012 tot 110 miljoen euro (pdf) vorig jaar. Daarbij moet worden aangetekend dat de flash sale site uit de koker van Rocket Internet pas in 2011 begon te draaien. Vorig jaar werd Home24, ook uit de stal van Rocket Internet, in omzet al voorbijgestreefd. Het woonportaal, net als Westwing geïntroduceerd in Nederland, kwam uit op 93 miljoen euro, toch 79 procent (pdf) meer dan in 2012.

Zulily
Zulily, een Amerikaans platform met  ‘daily deals for moms, babies and kids’, communiceerde onlangs een omzetverdubbeling tot 696 miljoen dollar. De specialistische aanbieder wist afgelopen jaar voor het eerst winst te boeken, rapporteert Excitingcommerce.

Showroomprive een Vente-privee.com
Showroomprive, met Brandinvites actief in Nederland, groeide afgelopen met 40 procent in omzet. De inkomsten kwamen uit op 350 miljoen euro. De eveneens Franse voorloper Vente-privee.com, dat volgens investeerder Hubert Deitmers een e-commerce renaissance inleidde, deed het in 2013 ook erg goed. Dankzij een groei van 23 procent kwam de omzet uit op 1,6 miljard euro.

Fab.com
Tegenover de succesverhalen staan de relatieve moeilijkheden bij Fab.com. De Amerikaanse designer club schroefde de activiteiten in Europa begin dit jaar jaar terug.