Twinkle | Digital Commerce

RTL koopt Videoland als tegenhanger van Netflix

2017-05-27
180101
  • [nieuws]
  • 1:01

RTL Nederland stapt met de aankoop van de digitale tak van Videoland in Video On Demand. Het mediabedrijf wil daarmee in ons land de concurrentie aangaan met het Amerikaanse Netflix.


Mensen gaan tegenwoordig steeds minder naar de videotheek, maar downloaden vooral films en series. Hier springt RTL nu op in, schreef RTL Nieuws vannacht. Momenteel betalen digitale klanten nog per video bij Videoland. Daar gaat dit najaar verandering in komen; RTL biedt tv-kijkers straks all you can watch-abonnementen waarbij er een onbeperkt aantal films en series gekeken kan worden.

Netflix
RTL Nederland laat impliciet weten dat de overname van Videoland een reactie is op de komst van het Amerikaanse Netflix in Nederland later dit jaar. Netflix belooft consumenten dat zij ‘altijd en overal naar tv-series en films kunnen kijken’ tegen een laag maandelijks bedrag.

7,99 euro
Het is nog onbekend hoe hoog het tarief voor Netflix’ abonnement gaat worden, maar RTL Nederland gaat uit van de 7,99 euro per maand die ‘de grootste aanbieder van internettelevisie’ ook al in Finland hanteert. RTL noemt zelf nog geen bedragen voor zijn eigen abonnementdiensten.