Twinkle | Digital Commerce

Manutan lanceert mobiele site en app

2017-11-09
180101
  • 1:36

Manutan heeft een mobiele site en een mobiele applicatie in gebruik genomen. De nieuwe kanalen zijn niet zozeer bedoeld om meer digitaal te verkopen, maar vooral om klanten te assisteren bij vragen en eventuele aankopen in een ander kanaal.

Waar veel bedrijven digitale hulpmiddelen inzetten om klantcontact te verminderen, draait Manutan het naar eigen zeggen om. ‘De nieuwe technieken zijn niet alleen bedoeld om het digitaal winkelen makkelijker te maken, maar moeten juist ook zorgen voor meer klantcontact’, schrijft het voormalige Overtoom in een persbericht.

Verlengstuk van catalogus
De app (iOS, Android) biedt gebruikers onder meer de optie om via sms en videobellen contact te hebben met een expert bij Manutan. Klanten kunnen ook een foto sturen van een willekeurig product dat ze nodig hebben, waarop Manutan direct alle informatie over het product en een offerte stuurt. ‘Bovendien is de app een verlengstuk van de catalogus zoals die bij veel bestellers nog op schoot ligt’, aldus de leverancier van bedrijfsbenodigdheden. Dankzij scanfunctionaliteit in de app kunnen lezers video’s met uitleg en andere extra productinformatie vanaf het papier oproepen.

Floating chat
Marketingdirecteur Arie van Dusseldorp geeft aan dat Manutan verschil wil maken met ‘persoonlijk contact en oprecht advies’. De mobiele toepassingen moeten het voor klanten vooral makkelijker maken contact op te nemen. Eerder voegde Manutan al een zogenoemde ‘floating chat’ toe aan de site, een live chatmogelijkheid met een echte medewerker die tijdens de bestelling met de klant ‘meereist’.

One-stop-shop
Met de strategie 'All you need. With love.' wil Manutan een one-stop-shop zijn die persoonlijke klantrelaties hoog in het vaandel heeft staan. ‘We moesten helemaal opnieuw beginnen, ook met seo, linkbuilding en AdWords’, aldus Van Dusseldorp in het laatst verschenen nummer van Twinkle. U kunt het complete interview met hem hier lezen.

Ook de mysteryshopper van Twinkle bracht een bezoek aan Manutan.nl. Over zijn bevindingen kun u hier lezen.