Twinkle | Digital Commerce

Otto zet kantoorgroothandel in de etalage

2017-05-27
191102
  • [nieuws]
  • 0:60

De Duitse Otto Group heeft de financiële adviseurs van Rothschild in de arm genomen om tot een verkoop van dochteronderneming Otto Office te komen.Dat melden Duitse media. Met een jaaromzet van rond de 200 miljoen euro is Otto Office één van de grootste online kantoorgroothandels van Duitsland.

Ook in België en Frankrijk
Otto Office verkoopt al twintig jaar kantoorbenodigdheden, kantoormeubilair en communicatieapparatuur via een catalogus en een website (sinds 2000). Behalve in Duitsland is Otto Office ook actief op de Belgische markt, zowel in het Frans als in het Nederlands. Onder de naam Maxiburo draait Otto’s b2b-poot in Frankrijk.

Ruim twintigduizend producten
Bij Otto Office, dat concurreert met onder andere Staples, Office Depot en Manutan, zijn meer dan twintigduizend producten van ruim honderdvijftig verschillende fabrikanten te koop. Sinds 2008 kunnen ook consumenten er bestellen.

Portfolio
Met de voorgenomen verkoop brengt de kwakkelende Otto Group meer lijn in zijn portfolio, nadat eerder al de overgebleven aandelen in Otto Freizeit und Touristik van de hand werden gedaan.