Twinkle | Digital Commerce

Chinese consument betaalt met creditcard Alibaba

2017-05-27
180101
  • 0:58

Alibaba’s betaaldienst Alipay heeft een samenwerking gesloten met de China CITIC Bank om zijn klanten virtuele creditcards aan te kunnen bieden. Alipay is van plan om volgende week een miljoen creditcards te vergeven, waarmee ook buiten Alibaba.com kan worden afgerekend.

De creditcards hebben een minimum limiet van omgerekend 24 euro en kunnen online gebruikt worden in alle webshops waar betaalkaarten van de China CITIC Bank worden geaccepteerd. Offline kunnen consumenten betalen in winkels waar met de Alipay Wallet-app wordt gewerkt of kunnen zij een fysieke kaart ophalen bij de bank om daarmee offline af te rekenen.

Financiële markt
Alibaba heeft geen maximum creditcardlimiet opgegeven, aldus Tech in Asia. De Chinese e-commerce reus beschikt onder andere al over een spaarfonds genaamd Yu’ebao en verstrekt leningen aan kleine bedrijven en leveranciers van marktplaats Taobao. Met zijn nieuwe creditcards neemt Alibaba het op tegen concurrent JD.com, die consumenten ook al tot omgerekend 1805 euro credit verleend. Echter, dit geld kan alleen worden gespendeerd op JD’s eigen website.