Twinkle | Digital Commerce

Uber breidt verder uit naar Rotterdam

2017-10-05
180101
  • 1:28

Uber, de dienst waarmee consumenten via een app een taxi kunnen bestellen, komt naar Rotterdam. Na Amsterdam is dit de tweede stad in Nederland waarin het taxibedrijf actief wordt. Onder andere de hoge bevolkingsdichtheid van de havenstad spreekt Uber erg aan.

Uber werd drie jaar geleden opgericht in San Francisco. Consumenten die de app downloaden, kunnen ‘met één druk op de knop binnen 4 minuten een luxe auto met privéchauffeur laten voorrijden'. Betalen gaat automatisch via creditcard of PayPal.

Onderscheidende features
Dat gebruikers geen contant geld nodig hebben voor de taxi’s, is een belangrijk unique selling point, zei Marko Knitel van Uber onlangs op het M-commerce Event. Net als de ratings die klanten kunnen achterlaten na hun rit. Andere onderscheidende features zijn de ritbewijzen die gebruikers per e-mail ontvangen, inclusief de gereden route, de mogelijkheid om ritkosten direct te delen met medepassagiers en de optie om verwachte aankomsttijden realtime te delen met contacten, allemaal via de app.

Veel verzoeken
Uber kwam in 2012 naar Amsterdam, dat nu op Parijs en Londen na de grootste Uber-stad buiten de Verenigde Staten is. De stap naar Rotterdam is voor Uber een logische. ‘Rotterdam is een van de grootste gemeentes van Nederland met een breed aanbod van privéchauffeurs en een hoge bevolkingsdichtheid’, aldus Uber Nederland tegen Nu.nl. ‘Na de lancering van Uber in Amsterdam zijn er veel verzoeken gekomen uit Rotterdam om Uber ook in de havenstad te lanceren.’

Pakketten bezorgen
Op het M-commerce Event begin februari vertelde Knitel latente interesse te hebben in het bezorgen van e-commerce pakketten met de taxi’s. Hij noemde het ‘geen gekke gedachte’ om dit plan in de toekomst in de praktijk te brengen. 'Maybe next.'