Twinkle | Digital Commerce

Blokker zinspeelt op acquisities voor verdere online groei

2017-11-08
992520
  • 1:19

Blokker Holding boekte afgelopen jaar 79 miljoen euro aan online omzet, 19 procent meer dan in 2012. De nummer 26 van de Twinkle100 streeft naar een webomzet van 300 miljoen euro in 2017. De groei moet komen van bestaande webwinkels, nieuwe shops voor eigen formules en overnames.
 
Dat communiceert Blokker Holding vandaag in een persbericht. De e-commerce groei was met 26 procent het grootst in de sector ‘huishoud’, waar formules als Blokker.nl, Markskramer.nl en Cookandco.nl toe behoren. In de categorie ‘woon & tuin’ (Leen Bakker en Tuincentrum Overvecht) kwam de webinkomstengroei uit op 19 procent, de speelgoedformules Bart Smit, Intertoys en Maxi Toys scoorden een online plus van 17 procent.

Click & collect
Blokker Holding laat weten dat de winkelketens die beschikken over een webshop inmiddels 4 procent van hun totale omzet danken aan de online verkopen, die steeds vaker mobiel worden gedaan en steeds vaker in de winkel worden afgehaald. Eind vorig jaar koos ongeveer één op de drie webshoppers voor click & collect als de optie werd geboden.

Webwinkel voor Xenos
Blokker doet vandaag overigens geen uitspraken over zijn totale omzet van afgelopen jaar. Het retailconcern heeft grote ambities op het terrein van e-commerce; in vier jaar tijd moet de omzet bijna worden verviervoudigd, om in 2017 de grens van 300 miljoen euro te passeren. Daartoe worden dit kalenderjaar nog een webwinkel voor Xenos en een specifieke Belgische Blokker-webshop gelanceerd. Acquisisities worden pas op langere termijn verwacht.