Twinkle | Digital Commerce

PayPal: ‘Met nieuwe tool betalen binnen webwinkel’

2017-05-27
180101

PayPal wil het dit jaar voor consumenten mogelijk gaan maken om binnen een webwinkel met de betaaldienst af te rekenen. Momenteel wordt de klant nog naar de website van PayPal geleid om te betalen. Binnen de nieuwe tool moet de betaling in ‘enkele stappen’ gedaan zijn.

PayPal maakt de nieuwe functie voor webwinkeliers bekend in een persbericht. In een bijbehorende video legt het betaalbedrijf uit hoe consumenten binnen de webshop kunnen betalen. PayPal’s tool wordt geïntegreerd in de eigen shop en kan door klanten worden gebruikt in het checkoutproces.

Inloggen
De klant klikt op een ‘betaal met PayPal’-button, waarna een pop-up scherm verschijnt. Vervolgens kan worden ingelogd bij de betaaldienst of kunnen creditcardgegevens worden ingevuld. Daarnaast is het mogelijk het bezorgadres en de betaalmethode aan te passen.

Test
De komende periode wordt de nieuwe functie met een beperkt aantal retailers in de Verenigde Staten getest. Daarna komt de tool beschikbaar voor andere partijen. Het is nog onbekend wanneer Nederlandse retailers de betaaloplossing kunnen integreren in hun shop.