Twinkle | Digital Commerce

Klarna lanceert betaalrekeningen in Duitsland

2021-02-10
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

De Zweedse betaaldienst Klarna biedt vanaf nu in Duitsland betaalrekeningen aan en verandert zijn mobiele app in een bank-app. Klanten kunnen een bankrekening openen bij de betaaldienst en krijgen een Visa-betaalpas.

Voorlopig is deze nieuwe optie beschikbaar voor een beperkt aantal gebruikers, maar het bedrijf verwacht het de komende maanden breder uit te rollen in Duitsland. Dat is te lezen in een persbericht. Klarna begon als betaalmethode voor e-commercewebsites en wil nu een ‘financiële superapp’ bouwen.

Spaardoelen

Klanten krijgen een volwaardige bankrekening met een Duitse IBAN om geld te ontvangen en automatische stortingen en afschrijvingen in te stellen. De pinpas werkt met Google Pay en Apple Pay en klanten krijgen twee gratis geldopnames per maand. In de toekomst kunnen Duitse consumenten ook spaardoelen instellen en gebruikmaken van de Klarna- spaarrekening.

Gebruikerservaring

‘We willen onze klanten een nog betere gebruikerservaring bieden bij het winkelen en het beheren van hun uitgaven’, zegt Sebastian Siemiatkowski, ceo van Klarna. ‘Met Klarna Banking bundelen we winkelen en bankieren in één app en bieden we consumenten de mogelijkheid om hun banktransacties net zo gemakkelijk uit te voeren als winkelen met Klarna.’