Twinkle | Digital Commerce

Free Record Shop wil snelle online rentree

2017-05-27
154135
  • [nieuws]
  • 1:52

Free Record Shop (FRS) wil zijn klanten snel weer online laten kopen. Door de surseance van beheerder ECI en het faillissement van pakjesverwerker E-Ways is de Nederlandse webwinkel uit de lucht. Mogelijk neemt Free Record Shop de exploitatie weer in eigen hand.

Dat heeft Maurits Regenboog van investeringsmaatschappij ProCures vandaag laten weten aan het ANP. ProCures is eigenaar van de Nederlandse tak van Free Record Shop, en daarnaast van boekhandel Polare. Mogelijk wordt de online exploitatie van de twee formules in elkaar geschoven. Het is ook denkbaar dat Free Record Shop, dat een paar jaar geleden nog tot de bovenste helft van de Twinkle100 behoorde, met een nieuwe partij in zee gaat voor zijn online activiteiten.

Samenwerking met ECI
De webwinkel van Free Record Shop (FRS) wordt sinds twee jaar gerund door ECI. Er is een samenwerking overeengekomen tot medio 2014, zei FRS-woordvoerder Harmen van der Molen in oktober tegen Twinkle. Nu ECI niet kan leveren is Freerecordshop.nl offline. Op de site is inmiddels wel een winkelzoeker geplaatst, waarop mensen de dichtstbijzijnde fysieke winkel  kunnen vinden:

‘Centrale plek voor e-commerce’
Van der Molen liet afgelopen najaar weten dat FRS zich toen al bezon op de online verkoopactiviteiten: ‘Het is mogelijk dat Free Record Shop dit in eigen beheer neemt, maar het is ook niet uitgesloten dat Free Record Shop dit in een nieuwe samenwerking met ECI of een andere partij zal gaan doen. In de loop van volgend jaar zal hier meer over bekend zijn.’ Hij zei ook dat ‘e-commerce een nadrukkelijk onderdeel van de nieuwe strategie’ van FRS zou worden en dat de site een centrale plek in de organisatie en de klantbeleving zou moeten krijgen.

Failliet
Zowel de Nederlandse als de Belgische tak van Free Record Shop ging dit voorjaar failliet. ProCures, dat eerder Selexyz en De Slegte overnam en als Polare opnieuw in de markt zette, zorgde voor een doorstart. Hans Breukhoven, oprichter van de Free Record Shop, bleef als minderheidsaandeelhouder betrokken.

Hilco
De Belgische tak van Free Record Shop ging afgelopen november opnieuw kopje onder. De Britse investeerder Hilco Capital nam 67 winkels over, maar die gaan naar verwachting minstens tijdfelijk dicht tot onderhandelingen met leveranciers en medewerkers zijn afgerond.