Twinkle | Digital Commerce

Amazon breidt uit in India met opening tweede dc

2017-05-27
180101
  • 0:55

Amazon opent volgende maand een tweede distributiecentrum in India. De e-commerce gigant wil daarmee de snelheid van het verwerken van bestellingen in dat land opschroeven. Amazon belooft al sinds eind vorig jaar next day delivery aan inwoners van zes grote Indiase steden.

Amazon opende vorig jaar juni een online marktplaats voor Indiase consumenten. Omdat het in India verboden is voor buitenlandse partijen om direct te verkopen, stelt Amazon zich in dat land op als een tussenpartij. De Amerikaanse e-commerce speler biedt Indiase verkopers de optie om producten voor hen te verpakken, te versturen en retouren te verwerken.

1 miljard dollar
Amazon.in zette volgens Amerikaanse media al ongeveer 1 miljard dollar (733 miljoen euro) om. Bloomberg meldt dat momenteel 2.300 verkopers zo’n 440.000 producten als boeken, elektronische apparaten, luiers en sieraden op het platform hebben aangeboden.

Mumbai
Voor de handel in India werd al een distributiecentrum in Mumbai geopend. Het tweede dc van 14.000 vierkante meter komt in de buurt van de stad Bangalore.