Twinkle | Digital Commerce

Amazon Coins beschikbaar voor Britsen klanten

2017-05-27
180101
  • 1:08

Amazon heeft zijn Amazon Coins beschikbaar gesteld voor klanten in Groot-Brittannië. Zij kunnen de digitale munten nu gebruiken om bijvoorbeeld apps, games en items in een app te kopen op hun tablet Kindle Fire.

Ter promotie van de munt ontvangen Britse Kindle Fire-klanten vierhonderd coins in hun Amazon-account. Dit komt neer op 4 Britse pond. Nieuwe munten kunnen bijgekocht worden met de creditcard. Voor consumenten is het aantrekkelijk om met de munten te betalen, omdat zij 10 procent korting krijgen op een bulk Amazon Coins. Tienduizend coins ter waarde van honderd pond kunnen bijvoorbeeld gekocht worden voor negentig pond, meldt The Independent.

Introductie in de VS
Amazon introduceerde de coins in mei voor het eerst in de Verenigde Staten. Toen ontvingen Kindle Fire-gebruikers vijfhonderd ‘gratis’ munten. Anders dan bij Bitcoins kunnen Amazon Coins niet worden ingewisseld voor echt geld.

Login and Pay with Amazon
Amazon is ondertussen in de VS bezig met een andere betaaloplossing, Login and Pay with Amazon genaamd. De e-commerce gigant biedt online shoppers met deze dienst de mogelijkheid om in andere webshops de inloggegevens van de Amazon-account te gebruiken bij een bestelling. In de online winkel verschijnt vervolgens de button ‘Pay with Amazon’, die gekoppeld is aan de betaaldienst Amazon Payments.