Twinkle | Digital Commerce

Amazon brengt iPad-concurrent naar Europa

2017-05-27
455276
  • [nieuws]
  • 1:22

Amazon verkoopt voor het eerst tablets in Europa. Met scherpe prijzen en een uitgebreide eigen applicatiewinkel wil de online retailer de tablet-strijd aangaan met Apple op ons continent. Ook in ons land krijgt de iPad vermoedelijk concurrentie van Amazon’s Kindle Fire.

Amazon heeft gisteren een nieuwe lijn tablets gepresenteerd die draaien op Android. De hardware wordt behalve in de Verenigde Staten ook in Europa verkocht, in de landen waarin de grootste online retailer ter wereld ook een eigen site heeft; de nieuwe Kindle Fire is voor 129 pond te koop op Amazon.co.uk en voor 159 euro op Amazon-sites voor Frankrijk, Duitsland, Spanje en Italië.

Inkomsten uit gebruik
De tablets van Amazon zijn stukken goedkoper dan vergelijkbare iPad-varianten van Apple. CEO Jeff Bezos liet gisteren doorschemeren dat Amazon de tablets rond de kostprijs slijt om kopers aan zich te binden. Het bedrijf wil verdienen aan het gebruik van de apparaten, bijvoorbeeld in de vorm van e-books, streaming video en applicaties.

Amazon Appstore
In de aanloop naar de Europese entree van de Kindle Fire introduceerde Amazon vorige week al de Amazon appstore in Europa. De applicatiewinkel is per land gelokaliseerd. Externe developers kunnen toepassingen voor de Amazon Appstore ontwikkelen door gebruik te maken van Amazon Web Service.

Kindle Fire in Nederland
Amazon zou volgens onbevestigde berichten werken aan de introductie van een Nederlandse webwinkel. Mocht die er komen, dan gaat de opening van een Nederlandse applicatiewinkel daar logischerwijs mee gepaard. De Kindle Fire wordt dan echt een alternatief voor tablet-gebruikers in ons land.