Twinkle | Digital Commerce

AH gaat bezorgen op bijna kwart miljoen nieuwe adressen

2017-05-27
11871219
  • 1:24

Albert Heijn breidt zijn bezorggebied uit met 230.000 Nederlandse woonadressen. De markleider biedt vanaf aanstaande maandag een afleveroptie aan 70 procent van de Nederlandse huishoudens, ook in Purmerend, Enkhuizen, Apeldoorn en Deventer.

Dat laat Albert Heijn weten in een persbericht. In het najaar van 2012 opende Albert Heijn een nieuw Home Shop Center in Almere om zijn diensten geografisch uit te kunnen breiden. Het was het derde fulfilmentcentrum voor online verkopen, naast die in De Meern en Rotterdam.

Bezorgterrein
Niet lang daarna werd het bezorgterrein van Albert Heijn uitgebreid in de provincies Gelderland, Noord-Holland en Flevoland. Afgelopen voorjaar expandeerde AH in zuidelijke richting. Het ging toen om 230.000 adressen in gebieden bij de Belgische grens, rondom Nijmegen en het rivierengebied boven Zaltbommel.

Vanaf aanstaande maandag wordt het aantal potentiële afleveradressen met nog eens bijna een kwart miljoen opgeschroefd. Het gaat dit keer om het gebied tussen Purmerend, Medemblik en Enkhuizen, het gebied tussen Alkmaar en Schagen en de omgeving van Venray, Doetinchem, Apeldoorn en Deventer.

Afhaalpunten
Albert Heijn is net als Bol.com onderdeel van Ahold, lijstaanvoerder van de Twinkle100 met een online omzet van 660 miljoen euro in 2012. Ahold heeft de ambitie om zijn omzet uit e-commerce in vijf jaar tijd te verdrievoudigden, onder andere door de opening van afhaalpunten. Daarvan zijn er inmiddels 15 in Nederland. In het afgelopen kwartaal groeide Ahold's online omzet met meer dan 10 procent ten opzichte van vorig jaar, liet CEO Dick Boer weten.

Appie
Vorige week meldde Twinkle dat Albert Heijn zijn webwinkels op termijn zal sluiten om de online verkoop alleen nog te laten verlopen via zijn appliciatie Appie.