Twinkle | Digital Commerce

Ook RTL in flash sales met koopjessite Vanvoordeel.nl

2017-05-27
180101
  • 1:19

RTL Nederland heeft met Vanvoordeel.nl een webshop geopend met verschillende dagaanbiedingen, entertainmentproducten en een online-veiling. Wie iets koopt op de site, doet geen transactie bij RTL, maar bij een derde partij.

RTL denkt garen te kunnen spinnen bij de organisatie van flash sales: kortstondige uitverkopen van merkartikelen online die het gevoel geven van 'Wees er snel bij, want weg is weg' . Omarmers van deze snel groeiende verkoopwijze zijn sites als iBood en NRC´s Onedayonly.nl, maar ook besloten shoppingcommunities als Shopvip.com.

Partners
RTL Nederland houdt Vanvoordeel.nl met verschillende partners in de lucht. Voor de dagaanbiedingen, waarvan er iedere dag om 12.00u. verschillende online komen, is dat het Hengelose Outletplanet.nl. De entertainmentbestellingen worden verwerkt door Control Shop Center, eigenaar van webwinkel 1dayentertainment.nl. De veiling is nog niet geopend.

Affiliate
RTL, dat zijn marketingpower in de strijd gooit, ontvangt commissies als het producten van bovengenoemde partijen aan de man brengt en fungeert dus feitelijk als een affiliate. De constructie lijkt op die tussen Marktplaats.nl en Winkelbee, die samen flash sales organiseren onder de naam Slimme Deals.

Rtlshop.nl
Het is overigens niet voor het eerst dat RTL gaat webwinkelen: in mei 2006 opende het mediaconcern de site Rtlshop.nl, waarin alleen programmagerelateerde producten werden aangeboden. Wie die URL nu inklopt in zijn browser, komt uit op de site van ECI-zusje Cosmox.

Blokkendoos
Afgelopen zomer lanceerde RTL het nieuwe Rtl.nl, een soort blokkendoos van widgets. In die periode werd ook spelletjessite Spelsalon.nl geopend en werd via Just-Eat een besteloptie toegevoegd aan de bestaande RTL-site Etenvandaag.nl.